bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Wonen in Blom betekent wonen in het groen

2 augustus 2022

Veel aandacht voor de buitenruimte 

Spelen in het groen
Dwars door Blom komt een grote waterpartij. Haaks hierop wordt een mooi park ingericht. In het park zijn een aantal speelplekken en speelaanleidingen. Dit gehele gebied is een groene autoluwe zone. Hier kunnen kinderen veilig spelen en kun je genieten van de natuur en het groen.

Droge voeten  
De wijk is klimaatadaptief ingericht. Er zijn twee grote wadi’s die ervoor zorgen dat bij regen het water op een natuurlijke manier wordt opgevangen. Rondom de wadi’s zijn de bomen en het groen bestand tegen zowel overtollig water als tegen droogte. De openbare parkeervakken krijgen een half open verharding waardoor het regenwater op een natuurlijke manier de bodem in kan. In de wijk worden bomen gepland, deze geven schaduw om zo hitte stress tegen te gaan. 

Biodiversiteit
Het openbaar gebied in Blom bestaat uit een mix van gazon grassen, ruige bloemrijke graslanden en gebieden met heesters/struikgewassen. Dit zorgt ervoor dat een groot scala aan dieren hier schuilplekken, nestplekken en eten vindt. Over de exacte inrichting en groensoorten vindt nog overleg met de gemeente plaats.

Aansluiting op bestaande wijk
Aan de noordzijde van het plangebied is ervoor gekozen om het water op de grens met de bestaande woningen aanzienlijk te verbreden en te voorzien van een groen talud (op de afbeelding een impressie gezien vanaf het einde van de Burgemeester Korstanjestraat). De exacte inrichting van het groene talud zal met de gemeente en de omwonenden worden besproken. Door de waterpartij te verbreden en de omwonenden erbij te betrekken wordt getracht zoveel mogelijk rekening te houden met ieders wensen.

De getoonde beelden zijn een impressie en dus nog niet definitief. In het najaar kunnen we waarschijnlijk de definitieve beelden tonen. 

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe