bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Minimaal energieneutraal

6 oktober 2022

Wonen in Blom staat voor wonen met respect voor mens en milieu.  Alle woningen worden ten minste uitgevoerd als een zogenaamde energie neutrale woning.

 Bij ongeveer de helft van de woningen gaan we zelfs nog een stapje verder. Deze woningen worden uitgevoerd als nul-op-de-meter-woning. Dit houdt in dat de woning over het jaar heen voor woning gebonden gebruik (verwarming, warm water) én normaal huishoudelijk gebruik (apparaten, verlichting etc.) net zoveel energie verbruikt als dat er door de woning wordt opgewekt. De woningen zijn uitgerust met verschillende duurzame installaties volgens de BENG norm (Bijna Energie Neutraal Gebouwd). Deze installaties, waaronder zonnepanelen (PV-panelen), een balansventilatie met warmte-terugwinning (WTW) en een lucht- of bodemwarmtepomp zorgen voor een lage energierekening én dragen bij aan een comfortabel en gezond binnenklimaat. Alle woningen in Blom zijn gasloos.  

Klimaat adaptief
Op de platte daken van de bergingen wordt een sedumdak aangebracht. Dit zorgt voor het vasthouden van regenwater en trekt een variëteit aan vogels en insecten aan. De houten bergingen krijgen een regenton die is aangesloten op een grindkoffer, zodat regenwater gebruikt kan worden om de beplanting in de tuin van water te voorzien. 

Het hemelwater van de woningen en het omliggende terrein wordt niet op het gemeentelijk riool aangesloten maar zal uitlopen op de wadi’s in het middengebied. Het is erg belangrijk dat er geen niet-afbreekbare stoffen zoals zeep in het oppervlaktewater terecht komt aangezien het hemelwater dus niet naar een waterzuiveringsinstallatie gaat maar rechtstreeks in de natuur terecht komt. Alle perceelgrenzen worden voorzien van groene hagen. Aan de voorzijde van de woningen wordt een lage haag aangebracht. Aan de achterzijde komen gaashekwerken die worden voorzien van hedera. In Blom woon je ruimtelijk en groen, met hart voor de natuur.  
 

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe